Laatste nieuws

Voor het laatste nieuws check onze facebook pagina

19-01-2016 Einde van de jacht, de honden komen terug.


19-01-2016 Lumi, Era, Chanel, Joly en Odile op jacht in Trois Fontaines


***************

***
Onze GBGV's Haute Couture van de Viersenhoeve, Haute Couture du Levant de la Vieille Marne, Début de l'Epoque van de Viersenhoeve hebben alle drie hun klasse gewonnen op de Brussels Dog Show. Ze werden resp. Beste Puppy, Beste Junior en Beste van het Ras. Début de l'Epoque verdiende hiermee de titel Brussels Winner 2013 en verdiende ook het laatste punt voor Internationaal Show Kampioen. Super trots weer!

***
Onze GBGV Haute Couture du Levant de la Vieille Marne (Chanel) mocht mee naar de Nationale d'Elevage in haar geboorteland Frankrijk. Ze kwam uit in de puppyklasse en kreeg een Veelbelovend en een prachtig keurrapport. Dat beloofd wat voor de toekomst.

***
We hebben weer genoten van de fantastische puppenperiode met veel geknuffel, veel bezoek. Alle puppen hebben inmiddels een warm mandje gevonden.

***
Era heeft op 20 maart 2013 maar liefst 11 puppen gekregen.
Ze moedert fantastisch en de puppen doen het allemaal goed.

***
Onze Era (Début de l'Epoque van de Viersenhoeve) heeft op Dogshow de Kempen in Eindhoven op 2 februari 2013 haar derde punt gehaald voor het Nederlands Kampioenschap met een 1 uitmuntend. Ze werd Beste Teef van het ras!

***
Yes onze Début de l'Epoque van de Viersenhoeve aka Era is gedekt door de mooie en lieve A'lascar in het verre Frankrijk.
Nu hopen we eind februari op goed nieuws bij de echo en dan eind maart puppies ;-)

Début de l'Epoque van de Viersenhoeve

A'Lascar

***
Begin januari hebben we onze nieuwste aanwinst uit Frankrijk gehaald bij Fokker/Jager Frederic Mayeur. Haar naam is Haute Couture du Levant de la Vieille Marne aka Chanel! Wat een dotje!
Foto: Chanel and I arrived safely at home!

***
Op de kerstshow in Wijchen werd onze GBGV Début de l'Epoque van de Viersenhoeve 1ste in de Tussenklasse en werd Reserve Beste Teef. Ze kreeg daarmee het RCAC en het RCACIB. Extra Surprise van de Viersenhoeve zette haar beste beentje voor en werd 2de in de Jeugdklasse met een Zeer Goed.

***


Onze GBGV Début de l'Epoque werd op de Internationale en Nationale Hondenshow in Kassel niet alleen Beste van het Ras met 1 Uitmuntend en verdiende het CAC en het CACIB, maar werd bovendien op beide dagen Reserve Best in Group. Fantastisch!
Onze GBGV Extra Surprise van de Viersenhoeve werd eerste in de Jeugdklasse en verdiende het tweede JCAC voor Duits Jeugd Kampioen.

***
Onze GBGV Début de l'Epoque won op de Winnershow in Amsterdam de Tussenklasse met een 1 Uitmuntend.

***
Alle puppen zijn uitgevlogen.

***
Onze GBGV Début de l'Epoque kreeg op de Internationale Hondenshow in Bleiswijk wederom een 1 Uitmuntend en verdiende het RCAC en het RCACIB.

***
Onze GBGV Début de l'Epoque van de Viersenhoeve is op de Internationale Hondententoonstelling in Hannover Beste van het Ras geworden en won het CAC en het CACIB! Onze GBGV Extra Surprise van de Viersenhoeve werd eerste in de Jeugdklasse en verdiende het eerste JCAC voor Duits Jeugd Kampioen.

***
Onze GBGV Début de l'Epoque kreeg op de Internationale Hondenshow in Utrecht wederom een 1 Uitmuntend en verdiende het RCAC en het RCACIB.

***
Onze GBGV Début de l'Epoque kreeg op de Nationale Hondenshow in Dortmund het CAC en was dus Beste Teef, twee dagen later op de Bundessiegershow in Dortmund kreeg ze het CAC en het CACIB, was Beste Teef én werd Bundessiegerin 2012. De kleine Surprise (Extra Surprise van de Viersenhoeve) was voor het eerst mee en kreeg op de Bundessiegershow een 1 Veelbelovend en werd Beste GBGV Pup.

***
Jaaaaaaaaa Beaudine en Robuste hebben op 23 september zeven puppies gekregen. Drie reutjes en vier teefjes.
Ze zijn prachtig!

***
De echo heeft uitgewezen dat Beaudine drachtig is en eind september puppen krijgt van onze Robuste!

***
Onze GBGV Charmeur Robuste kreeg op de Nationale Hondenshow in Bremen het CAC en werd Beste Reu, onze Début de l'Epoque  deed het zelfs nog iets beter en verdiende het CAC, werd Beste Teef én BOB, Beste van het Ras! Ook werd zij Reserve Best in Group!!! Wat natuurlijk fantastisch is. Super!

***
Onze GBGV Début de l'Epoque kreeg op de Internationale Hondenshow in Bremen het CAC en CACIB en was dus Beste Teef, onze Charmeur Robuste deed het zelfs nog iets beter en verdiende het CAC, het CACIB, was Beste Reu én BOB, Beste van het Ras!

***
Onze Beaudine is eind juli gedekt door onze Robuste. Wij hopen eind september pups te krijgen van dit mooie stel!

***
Onze GBGV Début de l'Epoque kreeg op de Internationale Hondenshow in Tilburg wederom het Reserve CAC!

***
Onze GBGV Début de l'Epoque kreeg op de Jachthondenshow in Bennekom het Reserve CAC!

***
Op de Nationale Elevage 2012 kregen onze GBGV's allemaal een Uitmuntend! Beaudine werd derde in de Kampioens Klasse, Robuste werd tweede in de Tussen Klasse en Début de l'Epoque werd vierde in de Jeugdklasse. Mooie prestatie!

***
Onze GBGV Début de l'Epoque van de Viersenhoeve is op de Europasiegershow in Dortmund Beste Teef geworden. Tevens werd ze Europa Jugend Siegerin 2012 en verdiende ze het laatste punt voor VDH Duits Jeugd Kampioen!

***
Onze GBGV Début de l'Epoque van de Viersenhoeve is op de Paasshow in Leeuwarden beste jeugdhond GBGV geworden!

***
Onze GBGV Début de l'Epoque van de Viersenhoeve is op de Martini Dogshow in Groningen beste jeugdhond GBGV geworden!
Zij verdiende ook het derde punt voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap en is dus nu Nederlands Jeugd Kampioen.

***
Onze Era (Début de l'Epoque van de Viersenhoeve) heeft op Dogshow de Kempen in Eindhoven op 3 februari 2012 haar tweede punt gehaald voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap met een 1 uitmuntend. Robuste (Charmeur Robuste van de Viersenhoeve) mocht ook niet klagen met een 2 Zeer Goed op dezelfde show.

***
Op 25 januari 2012 is Mystique bevallen van haar pups van Paco. Er zijn 5 reutjes en 4 teefjes geboren. De puppies groeien goed en maken de meest schattige geluidjes.

***
Op 20 januari 2012 zijn onze Brunette en onze Robuste trotse ouders geworden van 7 pups. Een reutje en zes teefjes. De pups groeien als kool en doen het erg goed.

***
Op 28 en 30 november 2011 is Mystique gedekt door Paco (Parce Que du Greffier du Roi). Ik ben al jaren verliefd op het prachtige hoofd van Paco en hoop op hele mooie puppen uit deze combinatie. Het zijn beide verschrikkelijk lieve honden, dus dat belooft wat! Hopenlijk hebben we eind januari pups.

***
Op 27 november 2011 waren we met Era en Robuste naar de Winner in Amsterdam. Helaas vielen beiden niet in de prijzen. Ze kregen allebei een Zeer Goed in de jeugdklasse.

***
Op 23 oktober 2011 zijn we met Era, Robuste en Brunette naar Hannover naar de Internationale Rassehundeausstellung gegaan. De resultaten waren fantastisch. Era kreeg een Veel Belovend en was Beste Pup GBGV! Robuste kreeg een 1 Uitmuntend en werd niet alleen Beste Jeugdhond GBGV maar ook Beste Reu en uiteindelijk zelfs Beste van het Ras. Brunette kreeg ook een 1 Uitmuntend en werd Beste Teef. Supertrots keerden we huiswaarts.

***
In het weekend van 30 en 31 juli 2011 hebben we meegedaan met de internationale tentoonstelling in Bremen (D) met Brunette en Robuste.
De eerste dag kreeg Brunette een Zeer Goed en werd eerste in de Openklasse. Robuste kreeg een Uitmuntend en werd niet alleen eerste in de Jeugdklasse maar ook Beste Jeugdhond van het ras. Hij verdiende hiermee ook het eerste punt voor het Duits Jeugdkampioenschap.

De tweede dag waren de rollen omgekeerd. Brunette werd eerste in de Openklasse met een Uitmuntend en werd tevens Beste Teef. Daarmee heeft ze ook haar eerste punt voor het Duits Kampioenschap. Robuste had er niet zoveel zin in die dag en kreeg een Zeer Goed. Wel werd hij eerste in de Jeugdklasse.

***
Op 12 juni 2011 hebben we deelgenomen met maar liefst vier honden aan de Nationale d'Élevage in Malville (F). Het was een grote show, georganiseerd door de Franse Rasvereniging voor alle vier de Griffon Vendéen rassen, de Grand Griffon Vendéen, de Briquet Griffon Vendéen, de Grand Basset Griffon Vendéen en de Petit Basset Griffon Vendéen. Beaudine kreeg een uitmuntend en werd vijfde in de kampioensklasse, Brunette werd in een zware open klasse met maar liefst 17 honden op de vierde plek gezet met een uitmuntend en Mystique werd vijfde met een uitmuntend in dezelfde klasse. Fantastisch! Robuste oogde nog wat te jong vond de keurmeester en kreeg een Zeer Goed in de Jeugdklasse. Maar al met al zijn we heel erg tevreden met deze resultaten op onze eerste "Speciale"!

***
We hebben een waanzinnig leuke tijd achter de rug met alle pups. Het was weer geweldig om voor deze kleine schatjes te mogen zorgen. Inmiddels hebben ze allemaal een fijn thuis gekregen.

***
De pups zijn geboren op 9 februari 2011. Het was een vlotte bevalling en ze heeft maar liefst elf puppen gekregen. Zes teefjes en vijf reutjes. De pups maken het goed en Brunette moedert heerlijk over deze elf kleine knuffeltjes.

***
Brunettes buik groeit en groeit. Ze wordt ook steeds aanhankelijker, slaapt veel en heeft honger voor drie (minstens). Als ze de kans krijgt eet ze onbewaakte borden leeg, pikt ze van het aanrecht en rommelt ze in de prullenbak.

***
Op 10 december 2010 is Brunette (Par Xcellence du Greffier du Roi) gedekt door Poirot L'Honneur du Pied. Steven moest er wel een barre rit vol regen, mist en sneeuw voor over hebben een heel eind Duitsland in, maar Poirot is de moeite waard! Brunette vond het in ieder geval geweldig daar in de kniehoge sneeuw.

***
De pups zijn inmiddels uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes. Twee pups, een reutje en een teefje blijven bij ons wonen.

***
De pups zijn inmiddels vier weken oud en doen het voortreffelijk. Alle oogjes zijn open en ze rennen in de rondte. Er wordt lekker gestoeid met elkaar en de wereld om hun heen wordt langzaam ontdekt. Ze zijn ook al voor het eerst buiten geweest waar enthousiast met de herfstblaadjes die op de grond liggen gespeeld werd.

***
Op de eerste Clubmatch van de BGV Club hebben we met Brunette meegedaan. Het was haar eerste show en we hadden in de Open Klasse ingeschreven.
Ze deed het boven verwachting, kreeg een Uitmuntend en werd derde!! Heel mooi voor de eerste keer.

***
Op 6 september 2010 zijn Mystique's puppy's geboren. Het zijn er negen geworden!! Drie meisjes en zes jongens.
Mystique doet weer of ze nooit anders doet dan moederen. Het gaat allemaal op instinct. Heel mooi om te zien. Mede door de inbreng van pappa Penate zijn het allemaal mooie donkere puppen geworden, op één mannetje na. Die is mooi wit/oranjebruin.

***
Hoera, de echo wees uit dat Mystique minstens zes puppy's verwacht. We kunnen bijna niet wachten!

***
Op 31 juli is Beaudine Duits Kampioen geworden door haar vijfde kampioenschapspunt te halen op de Internationale Tentoonstelling in Bremen. Zij werd eerst met een Uitmuntend in de Openklasse en kreeg het Reserve CAC en Reserve Cacib. Fantastisch resultaat hoor!

***
Op 8 en 10 juli is Mystique L'Honneur du Pied gedekt door Mon Dieu Penate du Roi!!

Over vier weken gaan we een echo maken om te kijken of ze drachtig is, in principe verwachten we pups rond 10 september.
Als u interesse heeft horen wij graag van u.

***
Lang verwacht, maar Mystique is loops! Nu de dagen aftellen tot er gedekt kan worden.
***
We waren voor het eerst naar de World Dog Show. Dit jaar georganiseerd in Herning, Denemarken. Beaudine deed het fantastisch en werd tweede in de Openklasse met een Uitmuntend!! De twee volgende dagen waren we met haar op de Very Special Show en de Clubmatch beide georganiseerd door Bassetklubben Denemarken. Op de eerste dag haalde Beaudine wederom een Uitmuntend in de Openklasse en werd weer tweede. Ook liep zij mee in de Fokkersgroep van kennel Du Greffier Du Roi en we werden eerste bij de Grand Basset Griffon Vendéen. Bij de Best in Show fokkersgroep werden we ook eerste!!

De tweede dag was het bloedheet, eindelijk had de zon ons ook gevonden. Beaudine werd weer tweede in de Openklasse, ditmaal met een Zeer Goed. Het waren een paar fantastische dagen.

***
Nu Beaudine Nederlands Kampioen is gaan we eens met Mystique proberen hoe ver we komen. Op 19 juni kwam zij uit in de Openklasse op de Internationale Dogshow Outdoor Uden. Zij kreeg een Zeer Goed en werd derde. Niet gek voor zo'n beginnelingetje. Ook haar zoon Ami de la Forêt van de Viersenhoeve (Majoor) liep zijn rondjes in de Jeugdklasse Reuen. Hij kreeg een Zeer Goed én werd eerste in zijn klasse!!

***
Fantastisch!!! Op de Jachthondenshow in Bennekom op 30 mei werd Beaudine BOB met een 1 uitmuntend en CAC. Hiermee is zij nu Nederlands Kampioen!!
We zijn super trots.

***
Op de Pinkstershow in Arhem op 23 mei kreeg Beaudine een Uitmuntend en werd eerste in de Openklasse. Later werd zij reserve beste teef. Zij kreeg het CACIB en het Reserve CAC, daarmee is zij nog slechts een kwart punt af van het Nederlands Kampioenschap! Op naar de volgende show.

***

Op 24 april is Beaudine op de Internationale Dogshow in Lingen, Duitsland niet alleen BOB geworden maar daarna werd zij in de erering ook nog eens tweede in de Rasgroep. We waren zo trots dat we geeneens meer weten welke honden eerste en derde werden. Gelukkig kwamen later de foto's. Wat een prestatie!

***
Op de Kerstshow van het KNON in Wijchen op 19 december 2009 haalde Beaudine een Uitmuntend en werd 2e in de openklasse, ze kreeg ook het Reserve CACIB.

***
Op de Winnershow in Amsterdam op 29 november 2009 kreeg Beaudine een Uitmuntend en werd 3e in de openklasse.

***
Op 16 oktober in Dortmund op de Bundessieger werd Beaudine, nu wel in vorm, Beste Teef en daardoor Bundessiegerin 2009. Hiermee heeft ze al drie punten voor het Duits Kampioenschap. Nog twee te gaan!

***
Op de internationale tentoonstelling in Zwolle maakte Beau Beau van de Viersenhoeve, Zorah, haar show debuut. Ze kreeg in de Babyklasse de waardering Veelbelovend, hetgeen het hoogst haalbare is in de Babyklasse. Haar zusje Beau Monde, Bibi Bloem, werd in dezelfde klasse Beste Baby met een Veelbelovend. Daardoor mocht ze later op de middag in de erering meedoen voor beste baby van de show, maar helaas werd ze ondanks dat ze het super deed niet geplaatst. Ook Beaudine maakte voor het eerst na de bevalling weer haar opwachting op de show, maar was nog niet zo in vorm. Ze kreeg een 1 ZG.

***
Alle puppen hebben inmiddels een goed nieuw thuis gevonden!

***
Ook de pups van Beaudine vliegen uit. Het doet altijd een beetje zeer als er eentje vertrekt, maar de leuke foto's die we toegestuurd krijgen en de leuke mailtjes en sinds kort ook de berichten in het gastenboek maken een hoop goed. En op 13 september a.s. op de Vriendendag van de Stichting Vrienden van de Basset Griffon Vendéen hopen we ze allemaal weer te zien.

***
Op 13 juli kwam de dierenarts en werden alle pups ingeënt en nagekeken.
Gelukkig kregen ze allemaal een tien! (nou ja, een gezondheidsverklaring in hun paspoort)

***
Op 10 juli zijn Beaudines pups gechipt door de Raad van Beheer. Hun stamboomnamen beginnen allemaal met Beau, naar hun moeder Beaudine.
Het zijn geworden, Beau Fils, Beau Regard, Beau Beau, Beau Coup, Beau Jolais, Beau Geste, Beau Monde en Beau Yeux.

***
De pups van Beaudine worden met de dag stoerder, lopen al door het hoge gras en maken kennis met de andere honden in de roedel.
Ze eten al vlees, maar zijn ook nog dol op de melkbar van mamma.

***
Inmiddels hebben de pups van Mystique allemaal een nieuw baasje gevonden. Heel ontroerend om te zien hoe blij de nieuwe gezinnen met hun nieuwste gezinslid zijn. Zo welkom zijn ze, het nieuwe huis al voorzien van een mandje en speelgoed. Aan van alles gedacht voor de meestal lange rit naar huis. Echt heel fijn dat onze pups zo goed terecht komen.

***
Op 11 juni zijn de puppen gechipt door de Raad van Beheer. Ze hebben allemaal hun stamboomnamen gekregen. Het zijn allemaal Ami's en Amie's geworden. Kijk maar bij de foto's.

***
Op 27 mei zijn Beaudine's puppen geboren. 6 meisjes en 2 jongens. Heel bont gekleurd. Beaudine is zo voorzichtig. Heel aandoenlijk om te zien.
Ze zat al vier weken te "kwijlen" naast de werpkist van Mystique en nu mag ze zelf moederen.

***
Op 1 mei zagen we op de echo maar liefst 7 puppen zwemmen in Beaudine haar buik. Dat wordt dus druk straks!

***
Op 27 april zijn Mystique's puppen geboren! 5 meisjes en 4 jongens. En wat zijn ze mooi. We zijn er stil van. Zoooo schattig.
Mystique voedt en likt en wast of ze nooit anders gedaan heeft.

***
Op de Paasshow in Leeuwarden op 13 april heeft Beaudine 1 U gehaald en het Reserve CAC en het Reserve CACIB. En dat in haar toestand!

***
Op 30 maart is Beaudine gedekt door Joie de Vie. Vorig jaar is ze helaas leeg gebleven en nu proberen we het opnieuw. We duimen dat het lukt.

***
 
Ik ben er helemaal ondersteboven van.
Na de enorme teleurstelling van vorig jaar toen Beaudine niet drachtig bleek te zijn, kregen we vandaag super goed nieuws.
Mystique is drachtig!
De dierenarts telde op de echo zo al 8 kleine puppies.
Geweldig!
Nu volgen nog 5 lange weken wachten en dan ....... knuffeltijd!

***
Op 28 februari op de Martini Dogshow in Groningen is Beaudine BOB, of te wel Beste van het Ras, geworden. Nu heeft ze al 3,25 punt voor het Nederlands Kampioenschap!

***
Op 26 en 27 februari is Mystique gedekt door Nebus. Nu beginnen vier lange weken wachten tot we een echo kunnen maken om te zien of ze ook drachtig is.

***
Hoera, eindelijk, Mystique is loops. Al vanaf december zaten we er op te wachten. Ze zal ergens na de derde week van februari gedekt worden en hopelijk mooie en lieve puppies krijgen eind april.

***
In Rheinberg werd Beaudine eerste in de openklas met een uitmuntend en beste teef. Zo haalde ze haar eerste punt voor het Duitse Kampioenschap.

***
Op 7 februari op de Internationale Hondenshow in Eindhoven haalde Beaudine de eerste plaats in de openklas. Daarna werd ze tweede bij de teven en kreeg het RCAC en het volle CACIB.

***
Hoe kan het verkeren, op de Kerstshow in Wijchen kreeg Beaudine "maar" een ZG (zeer goed). Toch werd ze eerste in de openklas.

***
Op de Winner in Amsterdam zakte de euforie om de vorige resultaten in doordat Beaudine een ZG (zeer goed) kreeg. Weliswaar werd ze eerste in de openklas, maar het was toch een dompertje.

***
Op 23 november zijn we met Beaudine naar de eindejaarsshow geweest van onze hondenschool DTC in Schoonebeek. Ze behaalde het hoogste predicaat, Zeer Fraai. En heel leuk was dat Beaudine de derde plaats behaalde van alle showhonden en een mooie beker won.

***

Op de Internationale Hondenshow in Utrecht op 25 oktober deden Beaudine en Mystique het super. Beaudine werd eerste met een Uitmuntend in de Open klas en Mystique werd eerste in de Jonge Honden klas met een Zeer Goed. Daarna werd Beaudine nog tot Beste Teef van het ras gekozen. Daarmee verdiende ze haar tweede kampioenschappunt.

***
Na vier weken bleek tijdens de echo dat Beaudine niet drachtig is. We vinden het zo jammer, we hadden ons echt heel erg verheugd op Beaudines eerste nestje. Nu is het wachten tot Mystique loops wordt.

****

Beaudine is voor het eerst gedekt! Op 30 juli is zij gedekt door Mon Dieu Penate du Roi.
Ons eerste nestje GBGV's! Wij verheugen ons hier al enorm op.
De pups worden verwacht rond 1 oktober.

****